Fotbal patří v Německu rozhodně k jedněm z nejoblíbenějších sportů. A i když každé město má svůj klub se svou fanouškovskou základnou, pořád platí, že jeden tým se přeci jen svým věhlasem a oblibou vymyká. Jde samozřejmě o Bayern Mnichov, který ve světě fotbalu platí za skutečnou legendu, a německá Bundesliga má nejen díky němu vysokou kvalitu.

Pro každého fotbalového nadšence je návštěva Allianz Areny, domova tohoto slavného týmu, zážitkem, který si budete pamatovat už navždy. Tento stadion, který pojme přes 75 000 diváků, navíc patří k nejmodernějším na světě a láká na svůj jedinečný futuristický design. Proč se tedy nevydat do Mnichova osobně a zažít tuto jedinečnou atmosféru? Zážitek vám navíc může zpestřit sázka na oblíbený tým na platformě Kingsbet.

Cesta autem z České republiky do Mnichova

Do Mnichova se z Česka dá pohodlně dostat autem doslova za pár hodin. Z Prahy do Mnichova zabere cesta přibližně 4 hodiny jízdy. Vyrazte po dálnici D5 směrem na Plzeň a po přejetí hranic pokračujte pohodlně po německé dálnici A93. Z Brna do Mnichova počítejte na cestu o alespoň dvě hodiny déle, v závislosti na dopravě. Nejprve pojedete po D1 do Prahy a odtud po výše zmíněné trase.

V České republice si nezapomeňte pro jízdu na dálnici pořídit dálniční známku, v Německu už vás žádné dálniční poplatky nečekají. Každopádně se vyplatí sledovat aktuální dopravní informace, protože zejména v okolí Mnichova mohou vznikat zácpy, hlavně v době fotbalových utkání.

Parkování v blízkosti Allianz Areny

Allianz Arena už při svém budování pamatovala na dostatečné parkovací kapacity. Oficiální parkovací místa najdete v těsné blízkosti stadionu, což je pohodlné řešení pro ty, kdo chtějí zaparkovat co nejblíže. Je však třeba počítat s tím, že doprava zde může být před zápasem značně přetížená, a tak může být výhodnější zvolit alternativní parkování, třeba na okrajích Mnichova a do centra se pak dostat metrem. Myslete na to, abyste se na místo vydali s dostatečnou časovou rezervou, abyste si nekazili zážitek nepříjemným stresem při hledání parkovacího místa.

Objevte Mnichov

Mnichov samozřejmě není jen o fotbalu. Vyplatí se vyhradit si několik hodin navíc a objevit krásy města. Mezi oblíbené turistické atrakce patří Marienplatz, historické náměstí v centru města, nebo rozlehlý Englischer Garten, jeden z největších městských parků na světě. Autem se dá zaparkovat i v centru města, kde je řada parkovacích ploch, které jsou navíc velmi vhodně napojeny na městskou dopravu, kterou se už dostanete skutečně kamkoliv.

Výlet autem na fotbal do Mnichova je dostupnou a skvělou variantou, jak prožít nezapomenutelný fotbalový zážitek, na který budete dlouho vzpomínat. Těšit se můžete na elektrizující atmosféru, která vás naprosto strhne.

Pokud chcete, aby byl váš zážitek ještě více vzrušující, nezapomeňte si vsadit na zápas přes sázkovou platformu Kingsbet. Vsadit můžete nejen na konkrétní výsledek, ale tipovat můžete třeba i počet rohů nebo výsledek poločasu, Kingsbet jednoduše nabízí řadu možností, jak udělat z fotbalového zápasu skvělé dobrodružství.

Zdroj foto: Unsplash.com

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře